Brezplačna dostava ob spletnem nakupu nad 30,00 € Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Nasveti


Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in priporočili vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. V naših vsebinah boste dobili informacije na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji …

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji …

Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Najboljše je, da boste lahko veliko prihranili, če boste delo opravili sami. Si predstavljate, kako vam bo poskočilo srce in kakšno bo zadovoljstvo po dobro opravljenem delu?

S pravim orodjem je delo otročje lahko in hkrati zabavno, zato smo k nasvetom dodali še seznam materiala in orodja, ki ga potrebujete za posamezno delo. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

Izberite želeno kategorijo nasvetov

Merkurjevi strokovnjaki

Merkurjeva vrtnarka Anja

Anja je vrtnarsko znanje začela pridobivati na Vrtnarski šoli v Celju in nadaljevala v Ljubljani kjer je zaključila kot diplomiran inženir agronomije in hortikulture. Je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži.Merkurjev strokovnjak Davor Špehar

Davor Špehar je agronom, prijatelji mu pravijo vrtnar. V delovnem času je vodja spletnega portala Zeleni svet. Širši slovenski prostor ga že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate me lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetuje vsem ljubiteljem vrtnarjenja.

Merkurjeva svetovalka za zdravo prehrano Eirene

Eirene je Merkurjeva ambasadorka zdrave prehrane. Kot svetovalka za zdravo domačo kulinariko vam s koristnimi nasveti in uporabnimi domačimi triki svetuje pri bolj kakovostni pripravi hrane.

MERKURJEV STROKOVNJAK ZA DOMAČA OPRAVILA

Roman je po poklicu je slikopleskar, ki se odlično znajde tudi pri različnih domačih opravilih. Skupaj z MERKURjem bo za vas, vse male in velike domače mojstre, ustvarjal vsebine, ki vam bodo pomagale, da bo tudi pri vas doma vse urejeno – od polaganja tapet pa do hitre menjave počene keramične ploščice.

Video nasveti

Vprašanja in odgovori

Imate vprašanje o vrtu? Anja je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži. Strokovnost, iznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.

Kdaj lahko sejemo bob?

Bob je rastlina, ki sodi v družino stročnic. Je odporna na zimski mraz, zato je tudi prva, ki jo sejemo. Ugoden čas za setev se začne nekje sredi februarja, saj nam zgodnja setev zagotovi hiter pridelek, rastline so bolj utrjene, izognemo se spomladanski suši in seveda tudi največjemu škodljivcu boba, to so zloglasne uši. Te so krive za to, da nam marsikatera rastlina boba propade. Seme pred setvijo namočimo v vodo, da se napije vode. Bob posejemo v jamice, po 2 do 3 semena, v ravno vrsto. Razmak sajenja v vrsti naj bo nekje med 20 in 30 cm, razmak med vrstami pa naj bo nekje 50 cm. Potreboval bo tudi oporo, saj rad poleže. Ker vsi dobro vemo, da ne vzkali vso seme, lahko za boljši izkoristek sejemo bob v lončke. Lončke postavimo na prosto, nato pa sadike boba posadimo na prazna mesta v gredi in imamo tako 100% izkoristek prostora. Priporočljivo je, da na mestu, kjer smo se odločili, da bomo imeli bob, ni rasla kakšna druga stročnica in to vključuje tudi sam bob. Predhodno gnojenje s hlevskih gnojem ali kakšnimi drugimi dušičnimi gnojili ni potrebno, saj ima sposobnost fiksacije dušika iz zraka. Mu pa dodamo kompost tekom sezone, za kar bo izredno hvaležen. Bob je žejen, kar pomeni, da ga je potrebno veliko zalivati, še posebej v času cvetenja. Suša v tem obdobju pomeni manj cvetov in posledično manj pridelka.

Bele uši v rastlinjaku lahko povzročajo preglavice skozi vse leto in to večkrat.  Kaj storiti?

Na žalost nam razkuževanje zemlje pri listnih ušeh ne koristi veliko in je pogosto edina rešitev preventiva z rednim pregledovanjem naših rastlin. Pomagamo si lahko tudi z rumenimi lepljivimi ploščami, in ko ugotovimo kje se škodljivec pojavlja, nadaljujemo z insekticidi. Kaj je karenca, kateri insekticidi so najbolj primerni za zatiranje škodljivcev in kdaj dosežemo največji uspeh pri zatiranju teh nadležnih škodljivcev si lahko preberete v celotnem nasvetu naše Anje https://www.merkur.si/strokovnjak/vrt

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki
Ogrevanje in hlajenje