Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in priporočili vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. V naših vsebinah boste dobili informacije na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji …

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji …

Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Najboljše je, da boste lahko veliko prihranili, če boste delo opravili sami. Si predstavljate, kako vam bo poskočilo srce in kakšno bo zadovoljstvo po dobro opravljenem delu?

S pravim orodjem je delo otročje lahko in hkrati zabavno, zato smo k nasvetom dodali še seznam materiala in orodja, ki ga potrebujete za posamezno delo. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

Izberite željeno kategorijo nasvetov

Merkurjevi strokovnjaki

Merkurjeva vrtnarka Anja

Anja je vrtnarsko znanje začela pridobivati na Vrtnarski šoli v Celju in nadaljevala v Ljubljani kjer je zaključila kot diplomiran inženir agronomije in hortikulture. Je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži.

Merkurjev strokovnjak Davor Špehar

Davor Špehar je agronom, prijatelji mu pravijo vrtnar. V delovnem času je vodja spletnega portala Zeleni svet. Širši slovenski prostor ga že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate me lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetuje vsem ljubiteljem vrtnarjenja.

Merkurjeva svetovalka za zdravo prehrano Eirene

Eirene je Merkurjeva ambasadorka zdrave prehrane. Kot svetovalka za zdravo domačo kulinariko vam s koristnimi nasveti in uporabnimi domačimi triki svetuje pri bolj kakovostni pripravi hrane.

Video nasveti

Vprašanja in odgovori

Imate vprašanje o vrtu? Anja je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži. Strokovnost, iznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.

Vprašali ste

Božična zvezda ne prenese previsokih temperatur, najbolje bo uspevala v zmerno ogretih in svetlih prostorih, kjer zrak ni presuh. Idealne temperature zanjo so od 15 do 20 °C. Božična zvezda ne mara mokrega substrata v lončku, zato po temeljitem zalivanju počakamo, da se prst zmerno osuši. Dvakrat na mesec jo dognojujemo. Če smo rastlino pozabili zaliti in so listi oveneli, lonec potopimo v mlačno vodo in počakamo, da se prst namoči. Kadar bomo ravnali po teh napotkih, bomo ugotovili, da je božična zvezda lahka za gojenje.

Sedaj je že prišel čas, ko je potrebno citruse (limone, pomaranče, limete, kumkvat,…) in vse mediteranske rastline (oleander, mirta, oljka,…) pospraviti v zaščiteni prostor, kateri naj ima nekako od 2 stopinje do max. 10 stopinj - ter vsaj nekaj dnevne svetlobe. Zalivajte s postano vodo na 14 dni, kar se tiče gnojenja jih ponovno pričnite z mesecem marcem.

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Are Your Sure?

Exit