Prvi cvetovi pomladi

prvi cvetovi pomladi

V zgodnji pomladi že začenjate žeti prve uspehe jesenskega sajenja čebulic. Da boste v lepih barvah uživali tudi preko poletja, je sedaj pravi čas za sajenje nekaterih čebulic. V našem bogatem izboru lahko najdete dalije, gladiole, lilije, kale, frezije in nepogrešljive begonije. Nekatere od njih so primerne za rezanje, druge pa za sajenje na gredice ali v posode.


cvet

Lilije imajo rade sončne lege, ne pa vročih in suhih rastišč. Pred sajenjem tal je najbolje za drenažo nasuti 2-5 cm debelo plast peska.

cvet

Gladiole so primerne za sončno lego. Sadi se jih v začetku maja na globino 10 cm v dobro propustna tla. Visokim sortam ponudite tudi oporo.

cvet

Dalije najbolje uspevajo na sončnih legahv dobro propustnih tleh, ki ne zadržujejo vlage. Gomolje dalij pokrijte s 5 cm prsti. Dalije se v grobem delijo na vrstnate in nevrstnate, ki pa se naprej delijo še na neomejeno število oblik in barv cvetov.


Prvi cvetovi pomladi - siljene cvetoče čebulice

Z nakupom rastlin v fazi popkov je čas njihovega razcvetanja pri nas doma še daljši, s tem pa se podaljša tudi naše veselje z rastlinami. Atraktivne so multiflora hiacinte z več cvetnimi stebli, številne miniaturne narcise in najnovejše trendovske razkošne sorte tulipanovMuscari oz. grozdasta hrušica je redkost v običajnih ponudbah, pa vendar je to vrsta, ki nudi obilo užitkov.

Izbor sort je takšen, da zagotavlja daljši čas cvetenja in več spomladanske dobre volje.

Ne pozabite, da nižje temperature podaljšajo trajanje cvetja, zato je zanje najprimernejše mesto hladen in svetel prostor. Najbolje  se počutijo na prostem, lahko so na okenski polici ali balkonski ograji.

Are Your Sure?

Exit