Izdelava suhomontažne predelne stene

Suhomontažne predelne steneSuhomontažne predelne stene

Če želite ločiti prostor in prenoviti hišo ali stanovanje, lahko to hitro in preprosto storite s steno iz mavčnokartonske (knauf) plošče. Pregradne stene so idealen element za razdelitev stanovanjskega prostora v manjše prostore za različne namene, npr. kot pregradna stena med spalnico in otroško ali dnevno sobo, kot pregradna stena med stanovanji ali stanovanjem in hodnikom, kot instalacijska stena za vgradnjo instalacij itd.


Predelno steno lahko nemudoma še prepleskamo, tapeciramo ali obložimo s ploščicami. Ker gre za suh postopek vgradnje, je primeren za prostore, v katerih bivamo in poteka hitreje kot druge vrste gradnje, tako pa se lahko v prostor vselimo v kar najkrajšem možnem času.


Prednosti montaže suhomontažnih sten

  • Krajši čas za izdelavo v primerjavi z mokrimi gradbenimi snovmi, kot so ometi in beton.
  • Suh postopek vgradnje je primeren za prostore, v katerih bivamo, saj se lahko vanje nazaj vselimo v najkrajšem možnem času.

Material in pripomočki

Material

Orodje, ki ga bomo potrebovali za izdelavo:


Kako skrajšamo mavčne plošče?

Plošče preprosto skrajšamo tako, da zarežemo na prednji strani, si pomagamo s kovinskim trakom in ob njem za ravni rez režemo z ostrim nožem. Na zarezanem mestu lahko ploščo preprosto prelomimo, nato pa prerežemo karton.


Korak za korakom: montaža

Suhomontažno predelno steno izdelamo iz konstrukcije, ki je lahko iz jeklenih pocinkanih profilov ali lesena, nanjo pa z dveh strani pritrdimo oblogo iz mavčnokartonskih plošč. Kako izvedemo konstrukcijo in katero vrsto obloge izberemo, je odvisno od zahtev po stabilnosti ter zvočni, toplotni in požarni zaščiti.

Are Your Sure?

Exit