Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Hidroizolacija, zvočna in toplotna izolacija

Hidroizolacija, zvočna in toplotna izolacija

Čeprav ob izolaciji sprva najprej pomislimo na toplotno, ki je seveda zelo pomembna, pa nikakor ne smemo izpustiti tudi drugih vrst izolacij, ki poskrbijo za kakovostno bivanje. Med njimi sta poleg toplotne še zvočna in hidroizolacija.


Vsako področje izolacije mora biti kakovostno zastopano, saj bo le tako objekt nudil ugodno bivanje brez stresa in dodatnih skrbi. Ob novogradnjah je primerno izolaciji nameniti dovolj sredstev in časa, saj so kasnejši popravki zahtevnejši, dolgotrajnejši in lahko tudi manj učinkoviti. Pri starogradnjah pa se ne morete izogniti kasnejšim popravkom, če predhodno izolacija ni bila dobro izvedena. Dandanes različne metode in materiali omogočajo veliko notranjih posegov brez večjih in izredno dragih renovacij.


Hidroizolacija

Hidroizolacija je del izolacije, ki skrbi za zaščito objektov pred zunanjimi vremenskimi pojavi (dež, sneg, veter…). Hidroizolacijski materiali se delijo napremazne in materiale iz različnih kompozitnih trakov (bitumenski, PVC ali EPDM). Vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Kompozitni trakovi so enostavni za namestitev, a je z njimi težko obložiti detajle, do čimer se premaze enostavno namaže na površino.

Gre za tanek sloj za vodo neprepustne folije, ki je odporna tudi na pritisk zemljine. V osnovi se uporablja za zaščito zidov, ki so vkopani v zemljo, zatorej se pri podstrešju velikokrat ne uporabljajo. Ker vodna izparina potuje navzgor, bi bilo zato nepravilno uporabiti hidroizolacijo na podstrešju, ki bi preprečevala prehod vodne izparine v naslednje sloje (iz prostora navzven).

Hidroizolacija

Zvočna izolacija zagotavlja zaščito pred prehodom motečega hrupa iz prostora v prostor. Hrup se širi bodisi po zraku bodisi po tleh, stenah ali drugih konstrukcijah. V slednjo skupino sodijo udarni zvoki, kot je hoja, padec predmeta in drugi hrupi. Splošno znano je, da so zvoki, ki se širijo po medetažnih konstrukcijah (predvsem stropna konstrukcija) najbolj moteči. Odlično zvočno zaščito nudi plavajoči pod, ki poleg tega lahko poskrbi tudi za izravnavo nivojev kot tudi toplotno izolacijo tal.

Najboljša materiala za dobro zvočno izolacijo sten sta mineralna volna in stiropor; na tleh pa se dobro obnesejo pohodne izolacijske plošče. Velikokrat pa se problem zvočne izolacije rešuje kar sočasno s toplotno, saj večina materialov, ki poskrbijo za toplotno zaščito tudi dobro zadržujejo zvok.

Zvočna izolacija hiše ali stanovanja

Toplotna izolacija

Toplotna ali termoizolacija je tista veja izolacije, na katero pomislimo najprej. Je ključnega pomena za vzdrževanje prijetne klime v prostorih. Pozimi zadržuje toploto v prostorih in s tem zmanjša stroške ogrevanja, saj preprečuje prekomerno uhajanje toplega zraka izven objekta. Poleti pa predvsem v podstrešnih prostorih skrbi, da zrak ni preveč zatohel oz. zadušljiv ter zunanja toplota ne pronica v prostor.

Steklena volna
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki