Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kaj je pomembno pri nakupu novega električnega ročnega orodja

S pravim orodjem je delo lažjeS pravim orodjem je delo lažje

Domača opravila vključujejo uporabo orodja, ki ga pazljivo izberite, da vam bo služil dolgo, delo pa bo z njim enostavnejše. Sami se lahko lotite številnih nalog in opravil, s katerimi boste uredili vaš dom in okolico, pri tem pa ne potrebujete veliko, temveč le nekaj ključnih kosov orodja. Pri nakupu bodite pozorni na nekatere stvari, ki lahko vplivajo na vašo varnost in delo. Tudi domači mojstri se lahko srečajo z nekaterimi nevarnimi elementi, koničastimi predmeti, nevarnimi snovmi in ostrim orodjem, zato preverite, kaj vse morate upoštevati pred nakupom.


Na kaj morate biti pozorni pri izbiri orodja

Varnost: Pri izbiri orodja pazite, da ima znak kakovosti. Najbolj znan nemški znak je „GS“, kar pomeni „Geprüfte Sicherheit“ (preizkušena kakovost). Znak „CE“ potrjuje, da orodje ustreza varnostnim direktivam EU. Ravnate se lahko tudi po znakih kakovosti, kot sta TÜV ali VDE.

Oprijem: Pri prijemu orodja mora ta dobro obstati v rokah in ne sme polzeti. Izbirajte med ročaji iz lakiranega lesa, kovine, ki daje dober oprijem ali pa ima prevleko iz umetne mase.

Najboljša izbira so posebej prilagojeni ročaji iz umetnih mas. Prodajalci pri nakupu orodij odsvetujejo nakup cenovno ugodnih orodij zaradi vsebnosti rakotvornih snovi.


Orodje in pripomočkiOrodje in pripomočki

Material: Pri izbiri vijačnih ključev, klešč ali izvijačev bodite pozorni na pomen trdote uporabljene kovine, saj ta določa kakovost orodja.

Visokokakovostno mehanično orodje je izdelano iz kaljenega jekla. Bodite pozorni na orodje z oznako „HSS“.

Preizkus: Pred končno izbiro orodja preizkusite, ali je delo z njim enostavno in če so posamezni deli dovolj trdno in varno pritrjeni.

Na kratko naj vam pomagamo, da se glava kladiva ne sme nikakor majati, pri izvijaču pa izbirajte konico iz kaljenega stekla ali prevlečeno z diamantnim prahom.

VijačnikVijačnik

Orodje za domače mojstre

Če se redno lotevate domačih opravil in radi kaj popravite, za to ne potrebujete velike količine orodja, temveč le nekaj ključnih kosov. V trgovinah lahko poiščete kovčke, ki vsebujejo pribor in električno orodje.

Najpogostejši kosi so akumulatorski in udarni vrtalnik, vbodna žaga ter vrtalno kladivo, izbira pa je odvisna od vrste opravila, ki se ga lotevate – bodisi za postavljanje kosov pohištva ali za težja gradbena dela.


Pomembno

Pri uporabi orodja je potrebno uporabljati zaščitno opremo - zaščitite svoje roke in oči.

Udarno kladivoUdarno kladivo
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki