S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako pripraviti bazen na novo sezono?

naslovna-slika-bazen-za-novo-sezononaslovna-slika-bazen-za-novo-sezono

Ko nas po končani zimi topli sončni žarki opozorijo, da prihaja pomlad, je čas, da uredimo tudi okolico doma. Po prezimovanju se v bazenu nabere listje, smeti ter ostale nečistoče. Čas je za spomladansko čiščenje. Spodaj boste našli nasvete, kako se lotiti dela. 


Kako spomladi pripravimo bazen?

  • Da preprečite zamašitev odtoka, z lovilno in talno mrežico poberite grobe nečistoče.
  • Bazen mora biti popolnoma izpraznjen, da boste lahko učinkovito očistili obloge vodnega kamna in trdovratne nečistoče. Opozorilo: to ne velja za vgradne bazene, kjer mora biti zagotovljena stabilnost.
  • Za čiščenje bazenskih sten in tal uporabite Planet Pool Grundreiniger, ki se učinkovito spopada z oblogami vodnega kamna. Ne škoduje plastiki, vendar odsvetujemo stik z materiali občutljivimi na kisline, kot so marmor in bazenske armature. Grundreiniger nanesite razredčenega z vodo glede na stopnjo nečistoče v razmerju 1:3 do 1:10 in dobro zdrgnite površino. Pustite učinkovati 5-10 minut, ponovno zdrgnite in temeljito sperite. Opozorilo: uporabljajte gobo za folije ali mehko ščetko za folijo. Ko čistilo nanesete na površino, se ne sme posušiti.
  • Maščobe in saje, ki so se nabrale na robu bazena očistite s Čistilom za bazen Planet Pool. To čistilo učinkovito odstranjuje maščobe, saje in ostanke kozmetike. Gobo namočite s čistim ali razredčenim čistilom za bazen. Rob bazena operite najprej z vodo nato pa ga zdrgnite z gobo namočeno v čistilo, pustite nekaj časa delovati in nato sperite s čisto vodo. Pri trdovratnih madežih po potrebi postopek ponovite.
  • Po čiščenju je potrebno bazen temeljito sprati. Pomembno je tudi, da za čiščenje bazena uporabljate izključno za to namenjena čistila in ne univerzalnih čistil za gospodinjstvo, ker  bi to lahko vplivalo na zmanjšanje učinkovitosti sredstev za pripravo vode. Nekatere sestavine gospodinjskih čistil niso združljive s sredstvi za pripravo vode.

Nekaj priporočil za polnjenje bazena

Preverite, ali filtrirna naprava deluje brezhibno in po potrebi zamenjajte filtrirni pesek. Najprej uravnajte pH vrednost vode. Nato sledi osnovna dezinfekcija oz. sunkovito kloriranje.

Opozorilo: Za polnjenje bazena uporabite izključno vodo iz javnega vodovodnega omrežja. Ne uporabljajte vode iz studencev ali podtalnice, saj takšna voda vsebuje večjo koncentracijo kovinskih ionov, da bi lahko povzročilo, da bi se ob dodajanju sredstev za nego priščo do reakcije in voda se bi obarvala rjavo ali zeleno. 

Nekaj nasvetov

  • Redno preverjajte in uravnavajte pH-vrednost vode. Po polnjenju bazena dnevno, nato vsaj dvakrat tedensko ali pred dodajanjem dezinfekcijskih sredstev.
  • Plavajoče listje in druge večje nečistoče odstranite z lovilno mrežico. V kolikor so se nečistoče nabrale na dnu, jih posesajte.
  • Preverite, ali filtrirna naprava deluj učinkovito. Tedensko izperite filter/pesek ter po potrebi zamenjajte filtrirno kartušo!

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki