S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Napotki za izbiro vašega sanjskega bazena

Nakup bazena je investicija v srečo, je dolgoročni projekt, za katerega si je potrebno vzeti čas in ga izpeljati v skladu s svojimi željami, pričakovanji in zastavljenim finančnim okvirjem. Na trgu je velika ponudba bazenov različnih oblik, globin, načinov montaže, vrednosti… Kako v vsej poplavi ponudbe izbrati pravega? V tej objavi vas bomo vodili skozi pomembne korake pri izbiranju vašega novega sanjskega bazena.

Način montaže/vgradnje

Ločimo 3 vrste bazenov – vgradne, montažno vgradne in prostostoječe.

Vgradni bazen Easypool za samograditelje, pomeni trajni poseg v vaš vrt in okolico, zato je njegovo vgradnjo smiselno zelo skrbno načrtovati. Z vidika investicije, je bazen grajen iz stiropornih zidakov, najdražji kar upravičuje njegova trajnost, vizualna podoba, potencialna velikost… V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi dimenzijami bazenov Easypool, ki jih lahko vgradite sami in si s tem bistveno znižate višino investicije. Komplet vključuje vse potrebno za postavitev popolnoma funkcionalnega bazena. Priložena so tudi podrobna navodila za montažo bazena.


Montažno vgradni bazeni
 so na voljo v ovalni in okrogli obliki. Skrbno izbrani visokokakovostni materiali zagotavljajo izjemno obstojnost in dolgo življenjsko dobo. Izbirate lahko med višino 120 ali 150 cm. Vsi okrogli vgradni bazeni iz naše ponudbe so primerni za delno, popolno vgradnjo ali prostostoječo montažo. Ovalni bazeni pa so primerni za  izključno popolno vgradnjo. Tudi montažno vgradni bazeni predstavljajo trajen poseg v okolico.

Prostostoječi bazen je najugodnejša različica, saj ne zahteva vgradnih in gradbenih del in je priprava terena veliko lažja. Praviloma so tudi manjši od vgradnih. Še ena prednost prostostoječih bazenov je njihova hitra in preprosta montaža. So prav tako odlična izbira za vse, ki ne želijo trajnega poseganja v svoj vrt, čeprav ob pravilni pripravi terena, nam lahko prostostoječ bazen služi vsaj 10 sezon, kar posledično tudi spremeni izgled okolice na dolgi rok.

Velikost bazena

Velikost bazena je prav tako pomemben dejavnik, ki vpliva na predviden proračun naše investicije. Velikost bazena je smiselno določati glede na vaše namene njegove uporabe. Če je prvotni namen bazena rekreacija in redno plavanje, si je smiselno omisliti daljši bazen, ki pa ni nujno tudi širok. V primeru, da si želimo bazen za osvežitev v vročih poletnih dneh ali atrakcijo za otroke, je lahko tudi najmanjši prostostoječ bazen dovolj.  Če vemo, da bomo bazen redno uporabljali, igrali vodne športe, se zabavali ipd. je velikost bazena prav tako zelo pomembna.

Zagotovo je še bolj kot naše potencialne želje, pomemben prostor, s katerim razpolagamo.

Oblika bazena

Preden se odločite za obliko bazena, si je potrebno odgovoriti na nekaj vprašanj, kajti z obliko ni pogojen samo videz, ampak tudi namembnost, strošek, funkcionalnost, kompatibilnost z okolico in končna izkušnja. Najpogostejše uporabljene oblike so: pravokotna, ovalna in okrogla.

  • Kakšne velikosti bazen ste si zamislili? Koliko prostora imate na razpolago? Kje na vrtu bo bazen postavljen?
  • Ali načrtujete v bližini bazena kakšno teraso ali oblogo in koliko le-te?
  • Kakšni so vaši načrti glede preostale okolice? Želite ohraniti čim več prvotnega videza okoliša ali boste vaš vrt naknadno spreminjali?
  • Planirate še kakšen dodatni prostor za piknik ali odprto kuhinjo? V kakšni oddaljenosti od bazena?
  • Kdo bo glavni uporabnik bazena: odrasli, otroci? Kakšna je starost uporabnikov, je morda med uporabniki oseba s posebnimi potrebami?
  • Kakšne globine bazen si želite?
  • Kakšen stil bazena si želite: modernega, tradicionalnega, rustikalnega ipd.?
  • Kakšno dodatno opremo si želite?
  • Načrtujete uporabo bazenskega pokrivala? Če je odgovor DA, kakšnega?
  • Kakšen je vaš proračun (ene oblike so namreč bolj ugodne od drugih).

Vsako odgovorjeno vprašanje, oblikovana ideja vam bo v veliko pomoč pri izbiri pravega bazena za vas in vaše najbližje.

Če ste še vedno negotovi glede odločitve, vam bomo z veseljem pomagali v naših trgovskih centrih. Nakup bazena ne sme biti prenagljena odločitev, temveč premišljena in skrbno načrtovana, kajti šele takrat boste zares zadovoljni s končno podobo in izkušnjo.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki