S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Sanacija notranjih sten po poplavah

Sanacija notranjih sten po poplavahSanacija notranjih sten po poplavah

S prihodom jeseni, se spremenijo tudi vremenske razmere. Na žalost se vedno ne moremo izogniti velikim količinam dežja ter naraslim rekam. V tem boju velikokrat zmaga moč narave in posledično poplavljena območja. Za poslopja, ki so bila v času poplav na udaru, je po umiku vode potrebna ustrezna sanacija. Ta uporabnikom zagotavlja kakovostno bivanje v prostorih, brez razvoja škodljivih bakterij, plesni in drugih nevšečnosti.


Razkuževanje površin notranjih sten

Po umiku vode je priporočljivo, da se stene ročno očistijo z mešanico tople vode ter blagega detergenta, ki se uporablja pri pomivanju posode. Ko se stene temeljito posušijo, sledi razkuževanje njihovih površin. Pri tem bodite pozorni na mesta, kjer se je pojavila zidna plesen. Ta del očistite z mokro krpo ali krtačo in odstranite vse sledi plesni.

Posušena mesta razkužite z mešanico Algicid Plus in vode, njuno razmerje naj bo enako 1 : 5 (Algicid Plus : voda). Nanos bo najpreprostejši z uporabo pleskarskega čopiča, pri čemer ga vtirajte v stensko površino

Po pojavu procesa penjena stene pustite da se dodobra posušijo, torej od 8 do 12 ur. Ob močno okuženih površinah sten s plesnijo je priporočljiv dvoslojni nanos mešanice Algicida in vode. Če med procesom čiščenja pride do krušenja starih slojev barve, morda celo izravnalne mase ali ometa, je takšna mesta potrebno sanirati z izravnalno maso. Katero vrsto mase boste uporabili je odvisno od obsega in globine poškodbe. 

Razkuževanje stenRazkuževanje sten

Za trajnejšo zaščito površine pred novimi poplavami je priporočljivo, da nanesete vodotesno maso HYDROSOL v dveh slojih vsaj do višine pol metra nad najvišjim možnim nivojem narasle vode.


Zatiranje madežev na stenah

Madeži, ki ostanejo na stenskih in stropnih površinah, imajo prisotne lahko topne snovi, ki se jih z običajnimi vodnimi zidnimi barvami ne da uspešno zakriti. Le-ti preko barvnih nanosov vedno znova uspešno migrirajo na površino. Prav tako pa se z nanosom več plasti barve doseže le še slabše stanje.

V takšni situacijo bo najbolj primerna izbira zidne barve JUPOL Block, ki se na površino nanese v dveh slojih, med katerima naj bo 6 ur razmika.

Dobro se obnese tudi osnovni premaz JUPOL Denikol, nanesen bodisi v enem sloju bodisi v dveh za hujše primere. Ko se stene dodobra posušijo, posamezen sloj se suši 24 ur, jih pobarvajte.

Prekrivanje madežev na steniPrekrivanje madežev na steni

Barve za notranje stenske površine

Z barvanjem lahko pričnete po ustrezni sanaciji poškodovanih sten in ostranitvi plesni. Izberite eno izmed sledečih barv:

JUPOL Citro

Barva JUPOL Citro vsebuje sredstvo proti morebitnemu ponovnemu nastajanju stenskih alg in plesni. Barva je primerna za dekorativno zaščito sten in stropov v prostorih z relativno visoko vlažnostjo. Odlikuje jo prijeten vonj po limoni,visoka paroprepustnost in izjemno nizka vsebnost lahko hlapnih organskih snovi.

JUPOL BIO Apnena notranja barva

Barva ima visoko vsebnost gašenega apna, zaradi česar ima na prebarvane površine zelo dober dezinfekcijski učinekBIO apnena barva ima tako visoko poroznost in visoko paroprepustnost. Uporablja se za zaščito stanovanjskih površin v prostorih s stalno bolj vlažnim zrakom.

JUPOL Classic z dodatkom Jubocida

Barvi JUPOL Classic dodajte 50 – 75 ml Jubocida na liter barve. S tem se ustvari kakovostna mešanica barve, ki bo preprečila nastajanje in rast stenskih alg ali plesni.


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica