S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Toplotna izolacija balkona

Toplotna izolacija balkona

Pri izgradnji balkona je izrednega pomena pravilen pristop k vsaki fazi dela. Namreč vsi elementi, ki izstopajo iz stavbe tvorijo toplotne mostove in skoznje uhaja toplota iz prostorov, pojavijo se mrzla področja v zidovih ter stropih. Zato je ključnega pomena pravilna ter učinkovita izolacija.


Izolacija balkona se lahko izvede s pomočjo izolacijskega traka, ki se ga vstavi v beton. S tem se loči mrzlo balkonsko ploščo od tople stropne plošče v prostoru. Toplotna izolacija iz trde pene ali mineralne volne je primerna za uporabo pri celotni zunanji konstrukciji. Potrebno pa je obložiti tudi betonsko ploščo, iz zgornje, spodnje strani in obeh čelnih delov.

Na AB plošči, ki nudi primerno nosilnost je sprva potrebno urediti primarno hidroizolacijo. Nanos naj poteka v dveh slojih s hladnim bitumenskim premazom in nato z bitumensko parno zaporo. Ko je hidroizolacija ustrezno urejena se šele nato ureja toplotno izolacijo. Na urejeno površino se najprej vgradi izolacijo (XPS, stekleno ali kameno volno). Njena debelina naj bo enaka debelini fasadne toplotne izolacije, saj boste s tem preprečili nastanek toplotnih mostov. Toplotno izolacijo je sedaj potrebno zaščititi, najboljša izbira bo polietilenska folija. Čeznjo se vgradi plavajoči cementni estrih debeline 40 mm ali več.

steklena volna

Točkovni odtočni elementi potrebujejo vgradnjo odtokov z ustreznimi tesnilnimi manšetami, ki imajo bodisi vertikalni ali horizontalni odtok. Sedaj je potrebno izolacijo in estrih zaščititi, za to je primerna na primer cementna izolacija. Njen nanos pa naj poteka v dveh slojih, pri čemer v prvega dodate armirno mrežico iz alkalno odpornih steklenih vlaken ter gumiran robni trak.

Ko ste uspešno zaključili z vsemi sloji izolacije, zaščito površine ter ko je le ta primerno suha, lahko začnete s polaganjem ploščic.


Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki