Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Trendi 2018 za okrasitev novoletne jelke

Novoletni trendi 2018

Pravljični december je mesec, ko se veselimo s svojimi najbližjimi, praznujemo, slavimo uspehe preteklega leta in snujemo nove zaobljube. December je tudi čas, ko svoj dom krasimo z lučkami, okraski, figuricami, darili, presenečenji za najmlajše … Pri tem se nekateri držijo klasike, drugi radi eksperimentirajo in poskusijo kaj novega, svežega, trendnega.

V 2018 bomo v Merkurju praznične dni pričakali torej pravljično razpoloženi. Navdih smo našli v bitjih, ki nam že od davno pripovedujejo vse te čudovite zgodbe. Ob njih naša domišljija oživi in najde čar v še tako preprosti stvari, kot sta šopek suhih vej ali stara gozdna pot ...

Vabimo vas, da z nami doživite štiri čudovite trende, ki segajo vse od stare ljudske zgodbe, pa vse do sodobnega načina življenja.


Prva pravljica

Zgodba o speči lepotici je ovita v temno modre, vijola, rožnate ter bele odtenke in ustvarja romantično vzdušje, s katerim boste v svojem domu pričali brezčasno ter neskončno ljubko zgodbo. Ključno vlogo pri tem ima izbira pravih barv ter prave osvetlitve.

Novoletna pravljica 1

Novoletni okraski in ostala dekoracija

Za pravljični učinek izberite vijola, roza in bež barve, ki naj bodo klasično romantičnih oblik. Posuti naj bodo z bleščicami, biserni ali kako drugače svetleči, saj boste s svetlikavostjo dosegli učinek, ki ga želite. Na voljo so kroglice s perjem, ornamenti, bleščicami, posamezno ali v setih, lahko pa se razvajate tudi z romantičnimi oblikami kot so smrečice, zvezdice, metulji, snežinke, pentlje in podobno. Prosto jih kombinirajte in dovolite domišljiji prosto pot.

Lučke in osvetlitev

Letos smo namesto klasične smrečice uporabili manjše svetleče drevesce, ki nam je pričaralo prav posebno vzdušje, vi pa lahko uporabite tudi kakšno drugo malo drevesce, nanj pa nato namestite drobne lučke. Ker je pravljična osvetlitev najpogosteje razpršena, lahko lučke pripnete tudi na zaveso ali pa jih pustite spuščeno padati s stropa in ob steni. S tem lahko pričarate videz neba, posutega z zvezdami. Izberite lučke v beli ali modrikasti barvi.

Tekstil

Tekstil (blazine, odeje, prti in podobno), ki ga boste uporabili, naj ima svilen ter lesketajoč videz, saj ta ne vpija, ampak nežno odbija svetlobo. Izberite mehke, puhaste in bogate tekstilne dodatke, saj ustvarjate učinek pravljice. Lahko so potiskani z zlatimi, srebrnimi, šampanjec ali bron odtenki, imajo natisnjene ali všite svetleče elemente, nitke, okraske … Izbirajte poljubno, le ostanite znotraj pravljičnega lesketajočega sveta.

Novoletna pravljica 1

Druga pravljica

Zgodba, kako se iz majhnega in neopaznega lahko prebudi veličastno ter čudovito, je večna in vsi ji radi prisluhnemo, še raje doživimo. Da bi doma pričarali zgodbo o prebujanju najlepšega, poskrbite, da boste vnesli v svoj dom predvsem zunanje elemente narave ter pravilno razmerje med naravnimi odtenki bele, modre, zlate, rjave ...

Novoletna pravljica 2

Novoletni okraski

Izberite barve, kot so bela, srebrna, zlata, vsi odtenki ledeno-modre odtenki ter bronasta. Oblike seveda izbirajte poljubno, zato kar pogumno vključite tisto, kar vam je najbolj všeč (krogle, spirale, metulje, krilca, angele, pentlje, ježke, snežinke ...). Za primer si oglejte naše drevesce na levi, ki si ga s klikom na ikono lahko ogledate v nočni ali dnevni različici.

Lučke in osvetlitev

Pri tem trendu lahko izberete drevo, kot sta denimo grm ali vrba žalujka. Učinek je osupljiv. K drevesu se odlično podajo tudi drugi naravni dodatki, kot so lanterne šopki vej ali drevesca iz tanjših deščic. Izberite lučke s toplim barvnim tonom in nežnih oblik. V Merkurju boste našli tudi takšne v obliki perja, mini lampinjone ali snežinke. Pisane lučke v tem primeru odsvetujemo, saj želite nevtralne in naravne barve.

Stenska in namizna dekoracija

Praznične dni lahko obeležite tudi z zgolj naravnimi elementi, pa naj bo to glavni prostor ali ostali prostori (kopalnica, hodnik, otroške sobe, hodnik, balkon ...). Že zadnjih nekaj let so priljubljene lesene smrečice, ponazorjene iz lesenih deščic ali vej. Lahko so že okrašene ali pa jih okrasite sami. Nekatere lahko obesite na steno, druge postavite na mizo. Že veste kaj boste letos izbrali zase in za svoje najdražje?

Novoletna pravljica 2

Čarobne figure

Male in velike figurice so odlične za ustvarjanje pravljičnega vzdušja. Izbirati je moč med deklicami ali dečki ter drugimi elementi, kot so knjiga, škatla ali Božiček. Nekatere imajo prostor, kamor lahko dodate tudi čajno svečko in ponoči bodo tako lahko zasijale v vsej svoji čarobnosti.

Venčki

Vratni in namizni (adventni) venci so klasična dekoracija in praktično obvezni pri ustvarjanju prazničnega vzdušja. Pri tem trendu vam predstavljamo in svetujemo izbiro predvsem tistih v naravnih odtenkih, kombiniranih z modro ali zlato.


Tretja pravljica

Čudovita klasična pripoved, v kateri se deklica s košarico odpravi na pot v gozdu, polnem pravljičnih bitij in živali, ... Če želite doma pričarati podobno zgodbo, izbirajte najbolj klasične in prepoznavne barve - zeleno, rdečo in belo.

Novoletna pravljica 3

Novoletni okraski

Vse kroglice, pentlje, srčki, zvezde, metulji, storži ... bodo prava izbira, naj bodo le v rdeči, zeleni ali beli barvi. Zopet, v kolikor vam prostor (ali domišljija) dopušča, postavite v okolico drevesca palčke, gobe, jelene, ježke, sovice ... Vse tisto, zaradi česar bo vaš dom v družbi pravljičnih bitij oživel na povsem nov način. Če imate doma kakšno staro košaro, jo lahko okrasite z zeleno vejico, lučkami, morda tudi rdečo pentljo in jo postavite med drevesca ter napolnite z zimskimi dobrotami. Jabolka, hruške, citrusi, domači piškoti, vanilija, sladkorne palčke, cimet bodo v košari skozi praznike omamno dišali, nato pa si jih lahko otroci razdelijo po koncu praznikov.

Lučke

Za ta trend izberite predvsem rdeče in zelene lučke. Kombinirate jih lahko tudi s klasičnimi ki oddajajo toplo svetlobo, a naj slednje vseeno ostanejo v ozadju. S pravim izborom lučk bodo vsi elementi, tako drevesce kot tudi figurice, pravljično oživeli.

Jelke

V tem primeru izberete klasično zeleno jelko, bogato in kar se da košato. V kolikor vam dopušča prostor, boste gozd najlaže pričarali tako, da postavite celo dve drevesi, vmes pa namestite elemente, ki ponazarjajo gozdna tla (mah, listi, stiropor kroglice, storži ...).

Novoletna pravljica 3

Gozdne figure

Pravljične figure so tiste, ki bodo pričarale posebno vzdušje in na čisto svoj način oživile prostor, kjer boste postavljali smrečico. Božiček, jeleni, sova, palček, morda kakšna gobica ali ježek ... vse to bo lepo pristajalo v vašo gozdno zgodbo in dodalo občutek, da smo se znašli v brezčasni pravljici.

Venčki

Vratni in namizni (adventni) venci so skoraj nujni za ustvarjanje gozdno - prazničnega vzdušja. Izbirajte med venci, ki vsebujejo zeleno, naravno, rdečo in belo barvo. V namiznem bodo v času adventa zasijale svečke, z vratnim pa boste vsakemu obiskovalcu ali mimoidočemu namenili vsaj trenutek lepega.


Četrta pravljica

Romantična urbana zgodba o ljubezni na prvi pogled, najbolj zaželenemu vzorcu in seveda srečnim koncem. Klasična zgodbica, ki nas opominja, da ni nič nemogoče in da se moramo za svoje najljubše stvari včasih zelo potruditi, ko jih imamo ob sebi, pa slaviti in jih varovati. Ustvarjanje črno-belo-zlatega vzdušja meša ljubko klasiko z razkošjem.

Novoletna pravljica 4

Novoletni okraski in dekoracija

Izbirajte med belimi, črnimi, zlatimi ter srebrnimi okraski. Velik poudarek je na bleščanju, svetlikanju in sodobnih oblikah, kot so krogle, mreže, kocke, perje, trendno oblikovani jeleni, ptice ali storži. Za vodilo pri izboru naj bodo razkošje, eleganca, romantičnost in ljubkost.

Praznična miza

Miza, za katero se boste družili z najdražjimi, predstavlja zelo pomemben element druženja in praznikov. Izbirajte kombinacijo bele, zlate, črne in v manjšem obsegu tudi srebrne. Na voljo vam je mnogo izdelkov visoke kakovosti, ki bodo vašim družinskim članom in gostom, jemale dih.

Praznično drevo

Pri ustvarjanju črno-belega vzdušja, izbirajte med belimi ali črnimi smrečicami. Na voljo so tudi srebrne ali bele imitacije smrečic iz lesenih delov, ki jih je mogoče obesiti na steno in poljubno okrasiti. Preverite ponudbo, prepričani smo, da se boste zaljubili v eno od njih. Mi smo se.

Novoletna pravljica 4

Lučke in osvetlitev

Izbor barve lučk je odvisen od drevesa, ki ga boste izbrali. Na črno smrečico bodo pristajale rumene lučke, na belo smrečico pa bodo precej bolje pristajale takšne z belo svetlobo. Okoli smrečice ali na druge elemente lahko vklopite tudi lučke v obliki elegantne kupole, zvezde, angela, zvonca …

Venci

Venec predstavlja klasičen element, ki ga je zelo dobrodošlo vključiti. Pri ustvarjanju črno-belo-zlate zgodbe, izberite tudi venec, ki bo na mizi ali na vratih nadaljeval slog, ki ste ga izbrali. Odlično boste lahko kombinirali naravne odtenke s cvetjem ali perlami, zvezdicami ali storži. Kot že prej, tudi tukaj izbirajte bele, črne, zlate in snežno-srebrne odtenke.

Are Your Sure?

Exit