Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Z laserskim merilnikom razdalj do natančnih meritev

Lasersko merjenjeLasersko merjenje

Želite izvesti prenovo in imate težave z merjenjem? Največkrat želimo imeti popolnoma točne meritve, ki jih s t.i. zložljivim metrom le težko dosežemo, saj na merjenje vpliva cel kup dejavnikov: nekvaliteten ali poškodovan meter, neravnine v prostoru, nenatančno odčitavanje, … Če merimo večje razdalje se napake v meritvah seštevajo in na koncu dobimo samo približek razdalje. Najboljša rešitev za natančno merjenje razdalj pa so laserski merilniki.


Izmerite natančno

laserskimi merilniki razdalj je možnost napak praktično nična. Le ti nam nudijo najnatančnejše meritve v različnih situacijah. Poleg razdalj lahko merimo tudi kote, naklone, površine ali prostornine. Z njimi lahko lociramo ali pa tudi niveliramo.

Te majhne in uporabne napravice nam poleg merjenja omogočajo tudi shranjevanje izmerjenih vrednosti za njihovo kasnejšo uporabo ali preračunavanje. Z njimi lahko izmerjene vrednosti tudi seštevamo, odštevamo, množimo ali delimo.

Boljši laserski merilniki razdalj omogočajo preko Bluetooth povezave tudi prenos podatkov na računalnik ali v mobilne naprave.

Odčitavanje vrednostiOdčitavanje vrednosti
Laserski merilnikLaserski merilnik

Kako laserski merilnik deluje

Laserski merilnik razdalj uporablja merjenje razdalj s pomočjo pošiljanja in sprejemanja svetlobnega signala - žarka. S pritiskom na gumb torej merilnik pošlje laserski žarek proti merjeni točki. V merjeni točki se laserski žarek odbije in ga sprejme fotocelica v merilniku. Merilnik izračuna razdaljo glede na časovni interval med pošiljanjem in sprejemom laserskega žarka v napravi. Prednosti laserskega merilnika razdalj sta njihova natančnost in prihranek časa.


Postopek merjenja

Merjenje je zelo enostavno in hitro, saj boste v nekaj sekundah dobili popolnoma točne merilne rezultate:

1. korak 
Merilnik razdalj postavite na začetek razdalje, ki jo želite izmeriti. Naprava ima vgrajeno tudi vodno tehtnico s katero si boste pomagali, da napravo natančno vodoravno poravnate. Lahko merite od sprednjega ali zadnjega roba naprave. 

2. korak 
S pomočjo laserske točke in vizirja natančno namerite v cilj. Da bo razdalja izmerjena, potrebujete odboj žarka. Če površina ne omogoča odboja si lahko pomagate pri meritvah tako da na željeno razdaljo postavite nek ploščati predmet, od katerega se laserski žarek odbije. 

3. korak 
Preostane vam le še, da pritisnete na gumb in meritev se bo prikazala na prikazovalniku merilnika. Meritve so izmerjene z natančnostjo ±2 mm in sicer odvisno od razdalje. Po meritvi pa lahko hitro in preprosto z merilnikom izvedete tudi preračune.


Ali ste vedeli...

Da z laserskim merilnikom lahko opravljate tudi preračune izmerjenih vrednosti?


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki