(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Bučni pesto

Ste ljubitelji testenin? Potem ste zagotovo že preizkusili odličen pesto iz bazilike. Klasičnemu receptu pa naj se v vaši kuhinji pridruži tudi pesto iz bučnih semen z bučnim oljem. Nad tradicionalnimi okusi, predstavljenimi na nov način, bodo navdušeni vaši gostje in družina, ki se bodo želeli z okusnimi testeninami in bogato omako razvajati še večkrat. Pesto se bo odlično prilegel k testeninam, juham in polenti; kraljeval bo med domačimi namazi in popestril okuse solat. Dober tek!
Čas priprave: 5 minut
Število porcij: 2,5 dl pesta
Sestavine:
- 150 g bučnih semen
- 80-90 g ekstra deviškega bučnega olja
- 4 ščepci soli
- sesekljan česen, po okusu
Korak za korakom:
1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
2. V pekač stresemo bučna semena in ga položimo v ogreto pečico za 6-8 minut.
3. Bučna semena ohladimo.
4. Ko se bučna semena dobro ohladijo, jih stresemo v mešalnik ali multipraktik. 3-4 žlice semen grobo zmiksamo, preostali del pa drobno.
5. Mešanico semen stresemo v skledo, primešamo sol in prilijemo olje. Olje dodajamo, dokler ne dobimo želene gostote.
Ljubitelji česna lahko le-tega dodate v omako.

Shranjevanje
Priporočamo, da pesto hranite v zaprtem steklenem kozarčku za vlaganje v hladilniku.
Namigi
- Rumenkasto bučno olje je bilo med stiskanjem premalo segreto, rjavo pa preveč – zato izberite bučno olje zelenkaste barve, ki je najboljše.
- Z bučnimi semeni, ki jih boste pekli 15-20 minut pri 70 stopinj, boste pripravili bolj zdravo različico pesta, ki vsebuje več hranilnih snovi.
- Buče so zelo zdrave, saj ne prenesejo umetnih gnojil in škropljenja proti mrčesu.

Viri
- recept s slovenskega portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu pesto iz bučnih semen z bučnim oljem z bloga my daily sourdough bread; naslovna fotografija z istega bloga
- številni drugi različni viri
- Thinkstock: fotografije v besedilu