(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Recept: Božični vaflji


Veselo in zabavno praznično vzdušje si dodatno polepšajte s preizkušanjem okusnih receptov. Ljubitelji mehkega in sladkega testa ne smete spregledati spodnjega recepta za pripravo okusnih vafljev, ki se jih boste razveselili tako pri zajtrku, kot po kosilu ali namesto večerje. Prazniki so čas za sladke pregrehe!
Čas priprave: 1 ura
Čas peke: 4 minute za 1 kos
Sestavine
- 150 g masla
- 50 g medu (2 žlici)
- 4 jajca
- 300 g jogurta
- 400 g moke
- žlička pecilnega praška
- naribana lupina neškropljene pomaranče
- po ščepec soli, cimeta, mletega kardamoma
- 50 g rozin
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 200 ml jabolčnega soka
- maščoba za pekač za vaflje
- za posip: sladkor v prahu s cimetom


Korak za korakom
1. Maslo in med je potrebno stepati z električnim mešalnikom. To naj poteka dobro minuto na najvišji stopnji.
2. Ločite rumenjake in beljake. Rumenjake in jogurt vmešajte v penasto maso.
3. Moko zmešajte s pecilnim praškom, pomarančno lupino, soljo, začimbami, rozinami, lešniki ter vse umešajte v testo. Na koncu dodajte jabolčni sok.
4. Iz beljakov pripravite sneg in ga vmešajte v testo.
5. Segrejte pekač za vaflje in jih specite enega za drugim. Vsak vafelj se peče približno 4 minute. Po izgledu naj bodo zlato rjavi.
6. Čeznje potrosite cimetov sladkor v prahu in nežno prelijte s čokoladnim prelivom.


Namig
Za še slajšo jed vam priporočamo, da vaflje poleg sladkornega posipa in čokoladnega preliva, postrežete s stepeno smetano in popraženimi ter nastrganimi lešniki.