(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Recept: Carski praženec

Naj v času praznikov še posebej lepo zadiši iz vaše kuhinje. Lotite se priprave klasičnih božičnih piškotov, vafljev in potice, svoje domače pa presenetite tudi s cesarskim pražencem. Topla in sladka jed bo dobrodošla tako pri kosilu kot večerji, radi pa jo bodo pripravili tudi tisti, ki sicer posegajo po sodobnejših receptih.
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 10 minut
Sestavine za testo
- 70 g mehke moke
- 0,6 dl mleka
- 0,7 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 30 g sladkorja
- Ščepec soli
Posip
- 30 g masla
- 30 g rozin
- 20 g sladkorja v prahu

Korak za korakom
Predpriprava
1. Rozine preberemo, temeljito operemo in odcedimo.
2. Za pripravo žvrkljanega testa moko presejemo v kotliček, prilijemo mleko, dodamo 2 rumenjaka in ščepec soli ter razžvrkljamo v gladko testo.
3. Prilijemo sladko smetano in še enkrat razžvrkljamo. Beljake stepemo v trd sneg, ki mu tik pred koncem stepanja primešamo sladkor. Sneg previdno vmešamo v pripravljeno testo.
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180° C.
2. V ponvi segrejemo maslo, na katerega vlijemo pripravljeno testo. Potresemo ga z odcejenimi rozinami in po spodnji strani opečemo na štedilniku.
3. Ponev za dobrih 10 minut potisnemo v segreto pečico.
4. Ponev s pražencem vzamemo iz pečice. Praženec s pomočjo 2 vilic, s katerima po pekaču vlečemo v nasprotni smeri, natrgamo na koščke.
Serviranje
Praženec takoj razdelimo na segrete krožnike in potresemo s sladkorjem v prahu.
Ponudimo ga s sezonskim sadnim kompotom, z džemom, s sadno omako ali lešnikovim namazom.
Priporočamo, da v prazničnem času pripravite posebni cesarski praženec s prelivom iz vašega najljubšega lešnikovega namaza in narahlo potresite s kokosovo moko.
Dosegli boste odlične harmonične okuse, kokosova moka pa bo na pražencu in čokoladnem prelivu delovala kot sneg – ravno prav za adventni čas.
