(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Recept: Jabolčni mošnjički


Praznično vzdušje si popestrite s peko prazničnega peciva, slaščic in piškotov. S sladicami razvajajte svoje goste in prijatelje, hkrati pa jih lahko podarite kot inovativno in okusno darilo. Če ste ljubitelji jabolk in praznikov, spodnjega recepta ne smete pozabiti!
Čas priprave: 40 min
Čas peke: 20 minut
Sestavine (za 16 kosov)
- 450 g listnatega testa
- 16 jabolk
- sok 1 limone
- 100 g drobno nasekljanih lešnikov
- 100 g ribezovega želeja
- malo beljaka
- rumenjak
- 150 g jabolčnega ali kutinovega želeja
- za posip: sladkor v prahu


Korak za korakom
1. Listnato testo razdelite z nožem na 16 pravokotnikov.
2. Pečico segrejte na 200° C in namastite pekač. To lahko naredite z manjšo količino olja ali masla.
3. Jabolka operite in izdolbite peščice. Prerezane površine pokapajte z majhno količino limoninega soka. S tem boste preprečili porjavitev jabolk.
4. V ponvi popražite lešnike. Polovico lešnikov zmešajte z ribezovim želejem in s to maso nadevajte jabolka.
5. Ploščice testa razvaljajte, nanje položite jabolka in jih pokrijte tako, da bodo vogali segali eden čez drugega. Prekrivna mesta testa zlepite z malo vode ali z beljakom.
6. Rumenjak razžvrkljajte z eno žlico vode ter premažite testo.
7. Jabolka zložite enega poleg drugega v pekač in jih v segreti pečici pecite približno 20 minut.
8. Segrejte jabolčni ali kutinov žele, ki ga lahko razredčite z žličko vroče vode in z njim premažite pečeno testo. Vrečke potresite s preostalimi lešniki.
9. Postrezite ga na velikem servirnem prazničnem pladnju in povabite družino k sladici. Jabolčni mošnjički so najboljši še nekoliko mlačni. Lahko jih dekorirate s sladkorjem v prahu.
Različica za nadev
Namesto lešnikov in ribezovega želeja lahko za nadev jabolk uporabite tudi naslednje sestavine:
- 25 g suhega nasekljanega ananasa
- 4 žličke medu
- 40 g kokosove moke
- 3 žlice mešanice orehov
- 30 g kosmičev
- 3 žlice sirupa sladkorne pese
Vse zgoraj naštete sestavine popražite v ponvi in z njimi nadevajte jabolka. Nadaljnji postopek ostane enak.

