(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru18 Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Recept: Medena pita


Kateri okus vas spomnijo na božič? Če ste ljubitelji medu in čokolade, je medena pita prava izbira za vas. Kombinacija sladil bo ustvarila topel občutek, slaščica pa se bo podala na vsako adventno mizo. Z lepo okrašenim krožnikom ne boste potrebovali dodatnih namiznih dekoracij, okusov pa se bodo razveselili vsi gostje.
Sestavine
Testo
- 0,5 kg moke
- 3 dag masla
- 2 žlici medu
- 8 žlic mleka
- 15 dag sladkorja
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 jajci
Krema
- 8 dl mleka
- 4 žlice pšeničnega zdroba
- 4 žlice kakava v prahu
- 25 dag masla
- 10 dag sladkorja v prahu
Čokoladna glazura
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 2 dl sladke smetane




Korak za korakom
Priprava testa
1. Med, sladkor in maslo zavrite, dodajte mleko in s tem prelijte moko, ki ste jo zmešali s sodo bikarbono.
2. Vmešajte jajca in v posodi oblikujte testo.
3. Testo razdelite na 5 delov in jih na tanko zvaljajte tako, da dobite pet listov.
4. Vsak list posebej pecite na obrnjeni strani pekača 10 minut na temperaturi 150 °C.
Priprava kreme
1. V 8 dl mleka zakuhajte pšenični zdrob do primerne gostote.
2. Maslo, sladkor v prahu in kakav penasto zmešajte in zmes vmešajte v ohlajen zdrob.
3. Vsak list pečenega testa premažite s pripravljeno kremo in pustite stati nekaj ur, da se krema vpije v testo.
4. Pito prelijte s čokoladno glazuro.
Priprava čokoladne glazure
1. Čokolado nalomite in dajte v posodo, ki jo postavite v drugo posodo z vrelo vodo in mešajte, dokler se čokolada ne stopi.
2. Sladko smetano zavrite in dodajte stopljeni čokoladi.
3. Odstranite iz vodene kopeli in mešajte z metlico za sneg, dokler masa ne postane gladka.