Merkurjev strokovnjak
za vrt svetuje

Nasveti in triki z Davorjem in Anjo 

Ste začetnik v vrtnarjenju ali že izkušen vrtnar?
Neglede na to koliko izkušenj imate boste na tej strani, od naših strokovnjakov Davorja in Anje, zagotovo dobili izjemno praktične in koristne nasvete ter informacije za vaše vrtnarske podvige.
Čas je, da naredite nekaj dobrega zase, verjamemo, da se boste vse leto veselili zdravih in slastnih vrtnih radosti.

 

Merkurjev strokovnjak Davor Špehar

Davor Špehar je agronom, prijatelji mu pravijo vrtnar. V delovnem času je vodja spletnega portala Zeleni svet. Širši slovenski prostor ga že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate me lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetuje vsem ljubiteljem vrtnarjenja.

Nasveti in triki

  • ideje za vaš vrt
  • DIY nasveti za vaš vrt
  • praktične vrtnrske izkušnje
  • predstavitve

Merkurjeva vrtnarka Anja

Anja je vrtnarsko znanje začela pridobivati na Vrtnarski šoli v Celju in nadaljevala v Ljubljani kjer je zaključila kot diplomiran inženir agronomije in hortikulture. Je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži.

Strokovnostiznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.

Rastline so njena strast, svoje bogato znanje že vrsto let predaja Merkurjevim kupcem. Pri njej lahko preverite, katere cvetlice najbolj sodijo na vaš balkon, katere sadike so dobre sosede na zelenjavnem vrtu in kako lahko z zelenjem vdihnete svojemu domu še več življenja. Svetovala vam bo tudi, kako svoje zasaditve najbolje zaščitite pred škodljivci in kako pravilno ukrepate ob boleznih rastlin.

 

Vprašali ste:

Spoštovani, ker se mi je visoki floks letos zelo razrasel in bi rada zasadila pomešano temno modrega, belega, rdečega in roza, bi to naredila najlažje konec avgusta, ko so še vidne barve cvetov. Ali lahko to storim ta letni čas ali je bolje, da počakam na pomlad?

Naš nasvet:

V tem letnem času lahko sadite rastline. V primeru pa da želite obstoječe rastline razsaditi,  je pa najbolje da počakate na jesenski čas, najbolje po dobri slani, ko gredo rastline v mirovanje.

Aktualno na vrtu

V mesecu oktobru sejemo in sadimo za naslednje leto. V zelenjavnem vrtu je treba delo opraviti do konca oktobra. V oktobru in novembru ne pozabimo na jesensko sajenje v sadovnjaku. Balkon se preobleče v novo podobo, pridelka smo veseli v rastlinjaku in visoki gredi. Pred zimo in hujšim mrazom poskrbimo še za vrtno trato.

Nasveti naredi sam, praktične vrtnarske izkušnje, ....

Merkurjev strokovnjak
za vrt priporoča: Jeseni sajeno, je tudi leto pridobljeno

Izbirajte med več kot 6.000 izdelki za vrt in okolico

Are Your Sure?

Exit