Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €

Merkurjev strokovnjak
za vrt svetuje

Nasveti in triki z Davorjem in Anjo 

Ste začetnik v vrtnarjenju ali že izkušen vrtnar?
Neglede na to koliko izkušenj imate boste na tej strani, od naših strokovnjakov Davorja in Anje, zagotovo dobili izjemno praktične in koristne nasvete ter informacije za vaše vrtnarske podvige.
Čas je, da naredite nekaj dobrega zase, verjamemo, da se boste vse leto veselili zdravih in slastnih vrtnih radosti.

 

Merkurjev strokovnjak Davor Špehar

Davor Špehar je agronom, prijatelji mu pravijo vrtnar. V delovnem času je vodja spletnega portala Zeleni svet. Širši slovenski prostor ga že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate me lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetuje vsem ljubiteljem vrtnarjenja.

Nasveti in triki

  • ideje za vaš vrt
  • DIY nasveti za vaš vrt
  • praktične vrtnrske izkušnje
  • predstavitve

Merkurjeva vrtnarka Anja

Anja je vrtnarsko znanje začela pridobivati na Vrtnarski šoli v Celju in nadaljevala v Ljubljani kjer je zaključila kot diplomiran inženir agronomije in hortikulture. Je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži.

Strokovnostiznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.

Rastline so njena strast, svoje bogato znanje že vrsto let predaja Merkurjevim kupcem. Pri njej lahko preverite, katere cvetlice najbolj sodijo na vaš balkon, katere sadike so dobre sosede na zelenjavnem vrtu in kako lahko z zelenjem vdihnete svojemu domu še več življenja. Svetovala vam bo tudi, kako svoje zasaditve najbolje zaščitite pred škodljivci in kako pravilno ukrepate ob boleznih rastlin.

Aktualno na vrtu

V mesecu juliju je treba poskrbeti za sajenje in setve vrtnin, ki jih pobiramo jeseni. V zelenjavnem vrtu sejemo tudi rastline za zeleno gnojenje. Naše oskrbe so vesele vrtnine v visoki gredni in rastlinjaku. Na balkonu skrbimo za cvetje in uporabne zeliščne zasaditve. Posebne skrbi je deležna tudi vrtna trata. V sadnem vrtu ne pozabimo na poletno rez sadnega drevja in jagodičja.

Julija sadimo za jesenski pridelek

Poletne sorte solat sejemo vse do sredine julija. V juliju sadimo sadike zelja, radiča, kitajskega zelja, endivije, ohrovte in ostale vrtnine. Glede na to, da so kapusnice in fižol dobri sosedje jih lahko sejete in sadite na isto gredico. Posadite tudi nove sadike kumaric, ko jim v vrtu začnejo rumeneti listi. Tako si zagotovite domače kumarice tudi v poznem poletju in jeseni. Takoj po sajenju tla zastremo z zastirko, skrbimo tudi za redno zalivanje.

Nasveti naredi sam, praktične vrtnarske izkušnje, ....

Merkurjev strokovnjak
za vrt priporoča: Sajenje zelišč na balkonu ali terasi

Izbirajte med več kot 6.000 izdelki za vrt in okolico

Are Your Sure?

Exit