Vrtnine

Bodite samooskrbni

Vrtnarjenje je vse bolj popularno. Vzrok temu je v ekološki zavesti ljudi, v zadnjem času pa trende vrtnarjenja narekuje tudi gospodarska situacija, ki ljudi usmerja k samooskrbi. V naših trgovskih centrih imate na voljo bogato izbiro izdelkov vse za vrt. Naredite nekaj dobrega zase, verjamemo, da se boste vse leto veselili zdravih in slastnih vrtnih radosti.


Priporočamo


Najbolj iskano

Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru
2,95 € / kos
Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru
2,95 € / kos
Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru
2,95 € / kos

Slovenske sadike solat

Batavia Rubia – Estibaliz tip: LEDA

Krhkolistna glavnata solata, v tipu Lede, je primerna za pridelavo v spomladanskem in jesenskem času. V razvoju je zgodnja, hitro izoblikuje uporabno glavo, ki lahko dosega težo več kot 1 kg. Listi so svetlo zeleno-rumene barve. Je izredno okusna. Sorta je tolerantna na nizke temperature in uhajanje v cvet, je pa manj tolerantna na visoke julijske in avgustovske vročine – takrat se odsvetuje proizvodnja te solate.

Eole

Solata Eole je solata v tipu ljubljanske ledenke  in je primerna za celoletno pridelavo na prostem. Rastlina že zgodaj v vegetaciji oblikuje lepo oblikovano glavico. Rastlina je zelo odporna na uhanje v cvet, je odličnega okusa z zanesljivim pridelkom. Doseže težo do 1kg.

Comice

Solata Comice je krhkolistna solata, primerna za pomladansko in jesensko pridelavo na prostem. Rastlina oblikuje široko, rahlo pokončno pol-odprto rozeto, ki je dobro napolnjena z svetlo zelenimi, rahlo nakodranimi listi.

Exquise

Solata Exquise je krhkolistna solata, primerna za celoletno pridelavo na prostem. Sklenjena, dobro napolnjena odprta rozeta, z nakodranimi listi, primerna za rezanje.

Canasta

Solata Canasta je krhkolistna sorta solate, katero lahko sadimo celo leto. Glave so v obliki okrogle rozete, z nazobčanim in rdeče obarvanim listnim robom. Dobro prenaša poletno vročino in tudi zimski mraz.


Imate vprašanje o vrtu? Anja je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži. Strokovnost, iznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.

Vprašali ste

  • Kakšna je idealna temperatura za božično zvezdo. Kakšna nega, da bi čim dlje ostala lepa?
  • Kam čez zimo postaviti citruse in kako jih negovati?

Nasveti in triki s strokovnjakoma za vrt Davorjem in Anjo

Ste začetnik v vrtnarjenju ali že izkušen vrtnar?

Neglede na to koliko izkušenj imate boste na spodnji povezavi, od naših strokovnjakov Davorja in Anje, zagotovo dobili izjemno praktične in koristne nasvete ter informacije za vaše vrtnarske podvige.

Čas je, da naredite nekaj dobrega zase, verjamemo, da se boste vse leto veselili zdravih in slastnih vrtnih radosti.

Filtriraj
Filtriraj

Vrtnine

Želite pridelovati lastno zelenjavo? Potem si v Merkurju izberite nabor vam najljubše vrtnine in jo v svojem vrtu ustrezno negujte, tako boste lahko lastno pridelano zelenjavo kmalu tudi zauživali.

Are Your Sure?

Exit