Brezplačna dostava nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
HIDRAVLIČNO VEZIVO SALONIT MALTIT 25 KG 56 VREČ/PALETA

HIDRAVLIČNO VEZIVO SALONIT MALTIT 25 KG 56 VREČ/PALETA

Šifra izdelka:
556336
Zidarski cement Salonit, Maltit, za hitro in enostavno pripravo zmrzlinsko odpornih malt, za zidanje in ometavanje, vsebina 25 kg.
Akcijska cena 2,49 € Redna cena 2,69 € / VRE
Prihranek: 0,20 €
Nakup v Spletnem centru ni možen
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Vključeno v ceno pri spletnem nakupu:
  • Brezplačno vračilo v 30 dneh
  • Brezplačno telefonsko naročanje

Nakup v Spletnem centru ni možen Na zalogi v določenih trgovskih centrih Oglejte si kje
HIDRAVLIČNO VEZIVO SALONIT MALTIT 25 KG 56 VREČ/PALETA
2,49 €

Podrobnejši opis

Zidarski cement Salonit, Maltit, za hitro in enostavno pripravo zmrzlinsko odpornih malt, za zidanje in ometavanje, vsebina 25 kg.

  • Hitro sušenje.
  • Povišan izolacijski učinek.
  • Povišana obstojnost ometov.

Zidanje Pred zidanjem zidake navlažimo. Debelina nanosa vodoravnih spojnic je lahko največ 15 mm, navpičnih pa 10 mm. Grobi omet Podlaga za ometavanje mora biti trdna, stabilna, dovolj hrapava in brez krušljivih delcev. Pred ometavanjem jo navlažimo in obrizgamo s cementnim obrizgom. Naslednji dan izdelamo izravnalne pasove iz enake malte, s kakršno kasneje ometavamo. Izravnalni pasovi služijo kot vodila za nanašanje ometa v enakomernih debelinah. Po nekaj urah, ko se izravnalni pasovi osušijo, maltitno malto ročno nanesemo z zidarsko žlico v slojih debeline 2 ? 3 cm. Za večjo debelino nanašamo dvojni sloj malte po načelu ?sveže na sveže?. Po nanosu grobi omet posnamemo z navlaženo leseno ali aluminijasto letvijo. Omet zaribamo z gladilko ter pred nanašanjem finega ometa počakamo 3 ? 4 tedne (1 teden za vsak cm debeline ometa). Fini omet Grobo posneta površina osnovnega ometa je primerna podlaga za nanos praskanega ometa ali debeloslojnega ribanega ometa. Pred izdelavo finega ometa površino navlažimo. Fini omet je primerna podlaga za nanos tankoslojnih vlečenih ometov ter za pleskanje in beljenje. Splošno V toplem in vetrovnem kot tudi v hladnem vremenu moramo sveže ometane površine ustrezno zaščititi pred izsušitvijo oziroma pred zmrzaljo. Sveže ometane površine moramo ustrezno vlažiti, da se ne bi prehitro osušile in zato razpokale. Za delo niso primerne temperature, nižje od 5 °C. Vedno zamešamo le toliko malte, kolikor je lahko porabimo do začetka vezanja (približno 2 uri). Med uporabo pripravljeno malto občasno premešamo. Strjeno malto zavržemo.

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKASALONIT

Dodatne priloge

VARNOSTNI LIST

Napišite vaše mnenje o izdelku