Naredi sam: Praznična sveča

naredi_sam_praznicna_sveca.jpgnaredi_sam_praznicna_sveca.jpg

V pričakovanju prazničnih dni si lahko zabavno organizirate preživljanje prostega časa. Če načrtujete praznično okraševanje doma, nekatere elemente izdelajte sami. Med njimi so dišeče in okrasne sveče, ki jih s preprostim postopkom lahko izdelate doma in z njimi okrasite hišo ali stanovanje, uporabite pa tudi kot darilo za družino in prijatelje.


Kaj potrebujem za izdelavo?


Korak za korakom: Izdelava sveče

1. korak: Taljenje voska

V manjšem loncu na štedilniku (ki ga postavitev v večji lonec z vodo), stalite želeno količino voska. V času taljenja pripravite mizo in jo zavarujte s časopisnim papirjem.

2. korak: Ulivanje

Na zaščiteni mizi stopljen vosek previdno ulijte v pripravljen model. Vaš model je lahko prazna embalaža, kuhinjska posoda ali pripomoček – pomembno je le, da prenese višjo temperaturo.

3. korak: Stenj

Dolžina stenja naj bo nekaj centimetrov daljša od globine sveče. Stenj položite na sredino ulite sveče (ko je še staljena) in ga privežite na palčko ter položite čez model sveče tako, da konec stenja sega do dna modela.

4. korak: Barvna sveča

Svečo lahko med taljenjem obarvate tako, da v vosek primešate voščenke za risanje.

5. korak: Okrasitev sveče

Svečo lahko razigrano dekorirate. V prazničnem času se vanjo najbolje podajo rezine suhih pomaranč, cimetove palčke in okrasne figurice in kamenčki. Dekorativne elemente preprosto položite v vosek, ki se še ni shladil.

 
diy sveča 1diy sveča 1
diy sveča 2diy sveča 2
diy sveča 3diy sveča 3
diy sveča 4diy sveča 4

Pomembno

Pazite na svojo varnost pri segrevanju in prelivanju voska. Voska ne segrevajte v mikrovalovni pečici, temveč manjši lonec z voskom položite v večjega, kjer segrevate vodo. Tako lahko vosek varno mešate in segrevate na štedilniku.


Are Your Sure?

Exit